zondag 8 februari 2009

mijn tweede thuis

Onlangs kreeg ik een telefoontje van Karin Kustermans, webmaster van de jeugdboekenblog Vertel eens. Of ik niet af en toe wou meeschrijven aan de blog. Een paar dagen over nagedacht. En uiteindelijk ja gezegd. Ondertussen staat mijn eerste stukje erop. Klik hier.

3 opmerkingen:

  1. Hallo Stefan,

    Ik lees op de website 'Vertel eens...' dat je stilaan begint voor te lezen aan je zoontje Miel. Mijn zoontje is nog iets jonger, hij is 4 maanden, maar kan je mij enkele tips geven van boekjes waar ik mee zou kunnen beginnen? Ik heb heel wat knisperboekjes, badboekjes en boekjes met eerste woordjes liggen, maar bestaan er al voorleesboekjes voor zo'n jonge kindjes? Ik heb wel een verzameling Nijntjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Joke,

    Ik doe het ook met de knisperboekjes en badboekjes, hoor. Ik vertel dan wat er te zien is of wat er gebeurt. Ik denk niet dat Miel er al veel van begrijpt, maar het is natuurlijk goed voor zijn taalontwikkeling en boekgevoel.

    Als volgende stap kan je dan beginnen met boekjes met rijmpjes en versjes. Maar dat lijkt me nog net een paar maanden te vroeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk je ook ginds tegen te komen.

    BeantwoordenVerwijderen