zaterdag 17 oktober 2009

we waren even weg


Ja, we zaten voor vijf dagen in Brugge. In een heel charmant 17de-eeuws huisje onder de toren van de Sint-Gilliskerk. Geen gewoon vakantiehuisje, maar een huisje dat met heel veel liefde door de eigenaar ter beschikking wordt gesteld. Dat bleek wel uit het haardvuur dat al brandde toen we aankwamen, de fles Brugse Zot en de koekjes die stonden te wachten, de gevulde fruitschaal en een hele pot vol Chocotoffs. De man is trouwens fan van Kuifje, en dat zie je overal in het huisje.
Dat die Middeleeuwse huisjes raar in elkaar zitten kan je zien op de foto (klik op de foto voor de vergroting). Het raam rechts van de voordeur hoort bij het huis van de buren, maar aan het dak zie je dan dat de ruimte erboven bij het vakantiehuisje hoort. Een verdieping hoger verspringt het weer. En de achterkant klopt dan weer niet met de voorkant. Net alsof er vroeger wel eens een kamertje aan de buren werd gegeven als die er toevallig een te kort hadden.

Wat we daar gedaan hebben? We deden het kalmpjes aan. Wat terrasjes, een museum bezoeken, wat kuieren door de straten, een bezoekje aan Damme, een namiddag naar zee... Met een spruit die regelmatig moet slapen moet je niet te veel plannen. Maar de tijd tussenin werd opgevuld met lezen en luieren.

Nu nog wat nagenieten.

3 opmerkingen:

  1. Klinkt zalig. Is het er rustig genoeg om te schrijven?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker en vast. Alleen de kerkklokken luiden af en toe (maar niet 's nachts).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn zo, dat klopt helemaal met mijn ritme ;-)

    BeantwoordenVerwijderen