vrijdag 26 juni 2009

de koning is dood


Een echte fan ben ik nooit geweest, maar een terugblik op de carriëre van Michael Jackson in de BRT Top 30 leert toch dat hij zichzelf niet voor niets de King of Pop mocht noemen. Michael stond met maar liefst 38 singles (solo) in de Top 30. Samen goed voor een notering van 349 weken. 10 singles konden de toppositie veroveren:

One day in your life voerde 3 weken de top aan en ging de strijd aan met The Caribbean disco show van Lobo en Japanese Boy van Aneka.

Billy Jean stond 1 week op 1 en moest de concurrentie aangaan met Goodnight Saigon van Billy Joel, Last night the deejay saved my life van Indeep en 99 luftballons van Nena.

Beat it haalde 3 weken de top en concurreerde met David Bowies Let's dance, Sweat dreams (are made for this) van Eurithmics en Comment ca va van The Shorts.

Thriller stond 2 weken op 1 en wedijverde met You are van Dolly Parton en Love of the common people van Paul Young.

I just can't stop loving you haalde 6 weken de top en concurreerde met Who's that girl van Madonna, Hélène van Julien Clerc en La bamba van Los Lobos. Het nummer werd pas van de eerste plaats gestoten door Michaels eigen Bad.

Bad stond 4 weken bovenaan en moest het opnemen tegen Boys van Sabrina en Never gonna give you up van Rick Astley.

Dirty Diana stond 3 weken bovenaan en ging de strijd aan met Nothing's gonna change my love for you van Glenn Medeiros, Ye ke Ye ke van Mory Kante en Fast car van Tracy Chapman.

Smooth criminal topte 2 weken en ging de concurrentie aan met Orinoco flow van Enya.

Black or white stond 5 weken op nummer 1 en nam het op tegen Let's talk about sex van Salt-n-Peppa en Smells like teen spirit van Nirvana.

Remember the time topte reeds enkele weken later en stond 1 week op 1, in een strijd met She goes nana van de Radios en I can't dance van Genesis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten