maandag 18 januari 2010

Sabien Clement jarig


Vandaag wordt Sabien Clement 32. Vlaanderen heeft momenteel een heel sterke lichting jonge illustratoren. En Sabien Clement is er ongetwijfeld één van. Sabien hanteert een stijl die je direct herkent, waarbij heldere kleuren en lijnen in Chinese inkt of balpen centraal staan. Maar ze mengt ook graag verschillende technieken, zoals het gebruik van wrijfletters of oude elementen in collages. Lichaamsverhoudingen zijn er om mee te spelen. Lange nekken en kleine, smalle hoofden. Het geeft haar de mogelijkheid om de personages heel levendig en zwierig weer te geven.

Acht jaar doet ze dit werk nog maar, maar in die tijd heeft ze heel veel erkenning gekregen. Dat resulteerde onder andere in een Boekenpauw voor En iedereen ging op zijn mieren zitten (12+), twee Boekenpluimen en een Gouden Uil voor Linus (10+), dat ze samen met Pieter Gaudesaboos illustreerde en waarvoor Mieke Versyp de tekst schreef.

Uitspraak van Sabien Clement: "Voor mij is een prentenboek pas echt goed als je er bij elke lezing weer nieuwe dingen in kunt ontdekken."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten