dinsdag 25 november 2008

vroeg op


Het was kwart voor zeven vanmorgen. Voor iemand die normaal nooit voor negen uur opstaat is dat ontzettend vroeg.

Ik verbouw een huis. Vandaag kwamen er twee metsers voor een nieuwe gevelsteen. Rupelse Rijnvorm. De naam klinkt als muziek. Het is niet te geloven in hoeveel verschillende sferen je je muur kan opbouwen. De Rupelse Rijnvorm benadert bijna de originele steen van ons huis uit de jaren dertig.
Heel geestig zijn de bakstenen met een schijnvoeg, een klein gleufje in het midden van de steen. Als ze opnieuw zijn opgevoegd, is het net alsof die stenen kops zijn gemetst. Precies zoals ze dat 70 jaar geleden deden. Zo fake als wat, maar je moet er maar op komen.

De wekker om kwart voor zeven was niet fake. Die was pijnlijk echt. Maar het cadeau voor het vroege opstaan was dat ik er een prachtige zonsopgang bij cadeau kreeg.

Zouden er mooiere zonsopgangen zijn dan die in Vlaams-Brabant?

1 opmerking:

  1. Hey Stefan,
    eerst en vooral proficiat met je blog. Vind je daar nog wel tijd voor naast het prille vaderschap, verbouwing van je huis en je werk?
    Ik was toch even verbaasd te lezen dat je nooit voor 9 uur opstaat (is dat niet nog later bedoeld...?) en een 'fake' gevelsteen zijn we ook niet gewend van jou.
    Nog veel plezier...

    BeantwoordenVerwijderen